ISPARTA / MERKEZ - Ülkü Ortaokulu

Beslenme Dostu Okul

Kas

18-24 Kasım Ağız ve Diş sağlığı haftasında tüm sınıflarımızda öğrencilerimize eba ´dan eğitici videolar izlettik. Çocuklar için diş fırçalama ve ağız hijyeninin önemini anlatan videoyu öğrencilerimiz ilgiyle izledi.

Kas

Okulumuzda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında uygulanmaya başlayan "Beslenme Dostu Okul" projesi her yıl yeni etkinliklerle yürütülüyor. Ara öğün uygulaması (meyve), fiziksel egzersiz (ip atlama), stadyumda yürüyüş gibi çeşitli etkinliklerle öğrencilerimize sağlıklı beslenme ve hareket etmenin önemini anlatmaya çalıştık.

Ock

18 Ocak 2017 Çarşamba günü diyetisyen Gizem KOÇOĞLU öğrencilerimize semine verdi. "Beslenme dostu okul" projesi kapsamında düzenlenen seminerde KOÇOĞLU, öncelikle yeterli ve dengeli beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerinden bahsetti. Besin grupları ve besin ögeleri hakkında ayrıntılı bilgi verilen seminerden öğrencilerimizin dikkatini çeken konular;

• Okul çağı çocuklarının sağlıklı beslenmesi,
  • Okulda ara öğünde tüketilebilecek yiyecekler
  • Kahvaltının çocukla için önemi,
  • Hareketli yaşamın gerekliliği oldu.